Declaració per l’Energia Social

Els integrants del Panel por la Energía Social:

Entenem que el nostre actual model energètic, basat en els combustibles fòssils i en l’energia nuclear, és brut, ineficient, insostenible i que hi ha una necessitat urgent de canvi perquè puguem fer front de forma eficaç, neta, econòmica i ecològica, a les necessitats energètiques humanes presents i futures. Considerem necessari i urgent un nou sistema energètic que esdevingui un desenvolupament sostenible basat en les energies renovables.

Mostrem el nostre rebuig a la creació d’un cementiri nuclear (ATC) que allarga la vida de les caduques centrals nuclears, una mesura que dispara innecessàriament el perill d’accidents de conseqüències irreparables i augmenta la quantia dels residus radioactius, amb la colossal despesa derivada de gestionar-los en el futur.

Sol·licitem la fi de les ampliacions de termini per a les centrals nuclears i requerim al Parlament perquè aprovi un calendari de tancament que posi fi a l’amenaça nuclear al nostre país.

A l’inici d’un nou paradigma energètic mundial no ens volem supeditar a un oligopoli centralitzat de l’energia que augmenta la tarifa indiscriminadament i ens condemna amb el pagament de factures quantioses i incomprensibles. Exigim l’immediat cessament de l’impost al Sol i la millora de les condicions per explotar un recurs natural abundant a Espanya, possibilitant per a tots una energia renovable, neta, democràtica i social.

Volem un futur en el qual no es socialitzin les perpètues despeses que generen els residus nuclears. Un futur proper i necessari en el qual es redistribueixin els ingressos d’un sistema energètic eficient, econòmic i renovable, de tal manera que els seus beneficis reverteixin en el ben comú i l’energia social: inversions sostenibles, economies locals, recuperació del món rural, naturalització de les ciutats, suport de la recerca científica, desenvolupament cultural, millora de l’educació i conservació del medi ecològic.

Per tot això signem públicament i ens comprometem a manifestar aquesta proposta el 23 de juny de 2018 a la ciutat de Cuenca (Espanya) durant la Jornada de la Gran Evacuació (La Fuga) per a coneixement de tots els espanyols i europeus que volen un món mogut per l’energia social.

A %d blogueros les gusta esto: